Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Αγώνας πρωταθλήματος - 23η αγωνιστική: Δόξα Εξαπλατάνου - Μ.Α. Πέλλας

Η ομάδα μας την ερχόμενη Κυριακή 23 Απριλίου 2017 και ώρα 5 το απόγευμα, θα αντιμετωπίσει για 4η φορά(δεύτερη για το πρωτάθλημα) φέτος την Δόξα Εξαπλατάνου. Εκτός έδρας το παιχνίδι, αλλά πλέον για την ομάδα μας δεν έχει καμία σημασία που και πως θα αγωνίζεται, αφού επιθυμεί ισάριθμες νίκες στα 4 τελευταία παιχνίδια, ώστε να καταφέρει στο τέλος το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στον βαθμολογικό πίνακα.
Σίγουρα το φαβορί είναι οι γηπεδούχοι, που διαθέτουν μία πολύ καλή και ποιοτική ομάδα για τα δεδομένα της φετινής Α1 και φαινομενικά έχουν ισχυρό βαθμολογικό κίνητρο, αλλά ο Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας ως λίγο πολύ αδιάφορος βαθμολογικά από καιρό και «μεταλλαγμένος» αγωνιστικά από διάφορα προβλήματα και απουσίες, σε κάθε παιχνίδι και το έχει αποδείξει αυτό, κυνηγάει τη νίκη και μόνο αυτή, άλλοτε με επιτυχία, κι άλλοτε όχι, όμως πάντα με την ανάλογη των συνθηκών και περιστάσεων προσπάθεια. Ο Κώστας Μαυροβουνιώτης θα έχει το πολύ δύσκολο έργο, να βρει και να καταρτίσει την καλύτερη δυνατή και πιο ετοιμοπόλεμη αποστολή και σύνθεση, ώστε να διεκδικήσει η ομάδα μας ότι μπορεί περισσότερο απ' αυτή την αναμέτρηση.
Από την άλλη η Δόξα φαίνεται να έπιασε το ταβάνι της, όχι τόσο το αγωνιστικό, όσο αυτό των φιλοδοξιών της και μάλλον θα κολυμπάει σε «θολά νερά» μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος. Αν καταφέρει και πάει σε μονό αγώνα play off με τον Εδεσσαϊκό, θα έχει ξεπεράσει τον εαυτό της, αν όχι κανείς δεν θα την κατηγορήσει ότι απέτυχε. Έχει κάνει μια πολύ καλή και ανταγωνιστική πορεία φέτος και πιστεύω το αναγνωρίζει αυτό όλος ο φίλαθλος κόσμος του νομού, χωρίς όμως να δείχνει ότι επιθυμεί διακαώς κάτι περισσότερο. Φυσικά όπως έχουμε πει και για την δική μας ομάδα, το ίδιο συμβαίνει και με τις υπόλοιπες -πόσο μάλλον για την Δόξα που βρίσκεται στην 2η θέση-, με την καθεμία να έχει θέσει ή μέσα από την εξέλιξη του πρωταθλήματος και του κυπέλλου να θέτει και να ανανεώνει διαρκώς στόχους και κίνητρα. Έτσι μόνο υφίστανται οι ομάδες, κι έτσι μόνο έχουν και θα έχουν λόγο ύπαρξης.
Ας ελπίσουμε σ' ένα καλό, καθαρό και όμορφο παιχνίδι όπως μας έχουν συνηθίσει διαχρονικά οι δύο ομάδες τόσο στην Πέλλα όσο και στον Εξαπλάτανο, δύο ομάδες με ελάχιστες αγωνιστικές διαφορές η καθεμία με τα προτερήματα και τα μειονεκτήματά της, όπως τα είδαμε στα τρία μεταξύ τους φετινά παιχνίδια και όποια τελικά καταφέρει τους στόχους της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: