Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Μ.Α. Πέλλας - Εθνικός Γ. (1-1)3-1. Λιοντάρια!

Σ' ένα καταπληκτικό παιχνίδι με γρήγορο ρυθμό, δύναμη και πάθος, η ομάδα μας με λιονταρίσια ψυχή και πειστικότατη εμφάνιση, πήρε πανάξια νίκη, έχοντας αντίπαλο μια από τις πιο φορμαρισμένες και ισχυρές μετά την χειμερινή μεταγραφική ενίσχυση, ομάδες της κατηγορίας.
Από το πρώτο σχεδόν λεπτό του αγώνα, η μπάλα άρχισε να ανεβοκατεβαίνει από περιοχή σε περιοχή, οι δυνατές μονομαχίες περίσσεψαν σε κάθε γωνιά του γηπέδου, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τρόπους να αιφνιδιάσουν τον αντίπαλο και να πάρουν κεφάλι στο σκορ και μαζί τον έλεγχο του αγώνα, έχοντας η καθεμία τα δικά της πιεστικά χρονικά διαστήματα. Η Πέλλα ήταν αυτή που το κατάφερε πρώτη στο 10ο λεπτό, όταν μετά από κάθετη πάσα του Μπουράκη μέσα στην περιοχή του Εθνικού, ο Κατσαμακτσής έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλά και βάζοντας στην πλάτη στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο των φιλοξενουμένων, με ιδανικό τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου Δεληχατζή, ανοίγοντας το σκορ. Ο Εθνικός στο επόμενο διάστημα άρχισε να ψάχνει πιο επίμονα το γκολ και την ισοφάριση, όμως στις τρεις τέσσερις αρκετά επίκινδυνες επιθέσεις που προσπάθησε να ολοκληρώσει με κυρίως μέσης απόστασης σουτ και πλαγιοκοπήσεις, είτε βρήκε απέναντι του τον πολύ καλό σήμερα Μουρζίδη, είτε τις γρήγορες αντιδράσεις των αμυντικών της Πέλλας που έκοβαν και απομάκρυναν την μπάλα. Η ευκαιρία του ημιχρόνου όμως ανήκει στην Πέλλα, με τον Ιωσηφίδη «ξεχασμένο» και αμαρκάριστο σχεδόν στη γωνία της μικρής περιοχής μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σαλίκα, να πιάνει καρφωτή κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Εθνικού. Με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ήρθε το «κρύο» τέρμα της ισοφάρισης για τον Εθνικό, κι ενώ προ πολλού είχε κοπάσει η έντονη επιθετικότητα που επέδειξε για κάποια μικρά χρονικά διαστήματα μετά το 1-0, με την Πέλλα να ελέγχει πλήρως τον ρυθμό και τον αγώνα. Ο Σιδηρόπουλος από το ύψος της μεγάλης περιοχής με ωραίο γωνιακό συρτό σουτ, κατάφερε να νικήσει την άμυνα της Πέλλας και τον Μουρζίδη, στέλνοντας ισόπαλες τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.
Το δεύτερο ημίχρονο σε φάσεις και ουσία ανήκει σχεδόν ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους, με τον γρήγορο ρυθμό και τις δυνατές μονομαχίες κι από τις δύο ομάδες όμως να εξακολουθούν αμείωτα. Η Πέλλα παρουσιάστηκε πιο καλοστημένη και γεμάτη στο γήπεδο, αλλά έχοντας παράλληλα και σε καλή μέρα αρκετούς ποδοσφαιριστές της, άρχισε να ασκεί πιο μεγάλη πίεση στη μεσοαμυντική γραμμή του Εθνικού και φυσικά πραγματοποιώντας πιο συχνές επισκέψεις στα καρέ των φιλοξενουμένων ψάχνοντας το δεύτερο τέρμα. Κι ενώ υπήρξαν οι καλές προϋποθέσεις σε 2-3 περιπτώσεις, εντούτοις κάτι δεν πήγαινε καλά στην τελική προσπάθεια και οι ευκαιρίες για κάτι θετικό χάθηκαν. Δεν συνέβει όμως το ίδιο και στη φάση του 70ου λεπτού, όταν Κατσαμακτσής, Σαλίκας και Μπουράκης σε μια πολύ γρήγορη αντεπίθεση «έκρυψαν» την μπάλα και με κοντινή κεφαλιά του τελευταίου από πάσα «πάρε-βάλε» του δεύτερου, ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων την είδε στο βάθος της εστίας του. Μετά το 2-1 κι ενώ ο Εθνικός προσπάθησε να ανεβάσει τις γραμμές του μέσα στο γήπεδο ώστε να πιέσει περισσότερο, η γρήγορη Πέλλα άρχισε να βρίσκει πιο πολλούς χώρους και να φτάνει πιο εύκολα στην περιοχή των γηπεδούχων. Ο Εθνικός με τον χρόνο πλέον να μην είναι σύμμαχος εκτός από μέτρα προσπάθησε να πάρει ολοκληρωτικά και τον χώρο κέντρου, ώστε να οργανώνεται καλύτερα και να πιέσει περισσότερο στο μισό γήπεδο, ανεβάζοντας αρκετούς ποδοσφαιριστές. Δυστυχώς όμως γι΄αυτόν σήμερα, όσοι χρησιμοποιήθηκαν στο παιχνίδι αλλά κυρίως στην μεσαία γραμμή της Πέλλας «έτρωγαν σίδερα», με κορυφαίο τον Ιωσηφίδη να κάνει πράματα και θάματα, όχι μόνο να κόβει ότι κινούνταν σε γη και αέρα, αλλά να οργανώνει παράλληλα και τις επιθέσεις ή αντεπιθέσεις της ομάδας. Σ' αυτή την προσπάθεια πίεσης των φιλοξενουμένων και η αμυντική γραμμή της Πέλλας έδειξε πιο μεγάλη συνοχή και ψυχραιμία και «κάθαρισε» εύκολα ή δύσκολα τις περισσότερες φάσεις με τους Σιαματά, Σιάγκα, Πλιόγκα και Τζιότζιο αρχικά, Παναγιωτέλη αργότερα να ανταποκρίνονται ανασταλτικά με τον κατάλληλο τρόπο. Δύο οι καλές «καθαρές» ευκαιρίες του Εθνικού στο δεύτερο ημίχρονο και οι δύο σταμάτησαν όμως στις εξαιρετικές επεμβάσεις του Μουρζίδη. Η Πέλλα από την άλλη, που δεν ήθελε να το σκορ να παραμείνει ρευστό μέχρι το τέλος διακινδυνεύοντας βαθμολογικές απώλειες, βρήκε την ευκαιρία στο 80' και με τους συνήθεις «ύποπτους» Μπουράκη και Κατσαμακτσή στους ίδιους ρόλους όπως και στο πρώτο τέρμα δημιουργού και εκτελεστή αντίστοιχα να τελειώνουν ιδανικά τη φάση, αλλά και το Ρέκο σημαντικό συνεργό αφού ήταν αυτός που έβγαλε την σέντρα, κατάφερε να πάρει «αέρα» δύο τερμάτων και να «καθαρίσει» σχετικά πιο νωρίς την υπόθεση νίκη. Παρά την άμεση αντίδραση και προσπάθεια του Εθνικού να δημιουργήσει φάσεις μήπως και καταφέρει να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αυτό δεν κατέστει δυνατό μέχρι το τελικό σφύριγμα της λήξης από τον κ. Ατζαμιδάκη, με το 3-1 να πανηγυρίζεται ανάλογα από ποδοσφαιριστές και φίλους της ομάδας μας.
Ο Μ.Α. Πέλλας σήμερα ήταν ομάδα με τα "όλα" του... Πειθαρχία, τακτική, δύναμη, τρέξιμο, πάθος, ψυχή, έδρα και ποιότητα, του έδωσαν αυτή την σπουδαία από πολλές απόψεις νίκη. Αν και γενικά δύσκολα ξεχωρίζεις διακριθέντες σε μια τόσο μεστή εμφάνιση και νίκη, θα ήταν τουλάχιστον άδικο να μην επισημανθεί η σημερινή αγωνιστική παρουσία του Ιωσηφίδη που ήταν ίσως ο καλύτερος των 28 ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν, ενώ από κοντά με σημαντικό ρόλο και απόδοση ακολούθησαν φυσικά ο δημιουργικός και σκόρερ Μπουράκης μαζί με τον κατ' εξακολούθηση σκόρερ για την ομαδα μας Κατσαμακτσή που αναστάτωναν με κάθε ενέργεια και κίνηση την άμυνα του Εθνικού, ενώ σημαντική και η συμβολή των Μουρζίδη, Πανταζίδη κατά περίσταση και λεπτά συμμετοχής. Όλα τα τέρματα της αναμέτρησης και ειδικότερα τα τρία της ομάδας μας, ήταν όμορφα σε δημιουργία και εκτέλεση με την ποιοτική σφραγίδα δημιουργών και σκόρερς, αλλά αυτό που τα κάνει ομορφότερα, ήταν οι άψογες ομαδικές προσπάθειες που προηγήθηκαν. Καίριες και οι παρεμβάσεις από τον πάγκο, με τις αλλαγές σε θέσεις και πρόσωπα, να δίνουν λύσεις στα όποια προβλήματα προέκυψαν στην διάρκεια και εξέλιξη της αναμέτρησης και να βοηθούν τα μέγιστα στην επίτευξη του αποτελέσματος.
Ο Εθνικός ήταν μια πολύ ανταγωνιστική, έμπειρη, ποιοτική, αισθητά ενισχυμένη και μεταμορφωμένη προς το καλύτερο σε σχέση με τον πρώτο γύρο ομάδα, στοιχεία που δίνουν ακόμη μεγαλύτερη αξία στη νίκη της ομάδας μας. Από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Σιδηρόπουλος, που πέτυχε και το μοναδικό αλλά εξαιρετικό τέρμα ισοφαρίζοντας προσωρινά. Κομβική χρονικά και αγωνιστικά για τους φιλοξενούμενους, η αποχώρηση του Γκογκολούδη με τραυματισμό στο δεξί γόνατο.
Καλή η διαιτητική τριπλέτα με ελάχιστα ανθρώπινα λάθη, σ' ένα ιδιαιτέρως απαιτητικό παιχνίδι κυρίως για τον διαιτητή της αναμέτρησης τον κ. Ατζαμιδάκη, που ήταν σχεδόν πάντα κοντά στις φάσεις.
Οι συνθέσεις:
Μ.Α. Πέλλας(Μαυροβουνιώτης-Χαρπίδης): Μουρζίδης, Τζιότζιος, Σιαματάς, Σιάγκας, Πλίογκας(Ρέκος 76'), Πανταζίδης(Παναγιωτέλης 66'), Ιωσηφίδης, Καρασμάνης(Στάγκος 60'), Μπουράκης, Σαλίκας, Κατσαμακτσής. Απόντες: Μπρατσούδης, Ίμπας, Ζώγας, Γεωργιάδης, Μαρκόπουλος.
Εθνικός Γιαννιτσών(Τομπάζης): Δεληχατζής, Ευφραιμίδης, Παπαδόπουλος, Γιόντης, Γρηγοριάδης, Σγουρούδης(Τσάλμας 66'), Καμπάνης, Γκογκολούδης(Ροίδης 30', Κουιμτζίδης 75'), Μπαμπαλής, Κηλίκης, Σιδηρόπουλος.
  • Μεγάλη η βοήθεια της εξέδρας, που χθες ομολογουμένως έδωσε βροντερό παρόν(σχεδόν διπλάσια προσέλευση από το παιχνίδι με τους Προμάχους), απολαμβάνοντας ένα πολύ καλό παιχνίδι και στο τέλος πανηγυρίζοντας μια μεγάλη νίκη.
  • Στο γήπεδο βρέθηκε χθες έχοντας την πρώτη του επαφή με τη νέα του ομάδα και τους νέους συμπαίκτες του και ο νεοαποκτηθείς Κώστας Γεωργιάδης, που είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τον προπονητή και τον πρόεδρο της ομάδας, ενώ αναμένται να μπει στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων από την ερχόμενη Δευτέρα.
  • Ο Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος εύχεται ταχεία ανάρρωση στον ποδοσφαιριστή του Εθνικού Γκογκολούδη που τραυματίσθηκε στο 30' στο δεξί του γόνατο και μεταφέρθηκε από ανθρώπους του Εθνικού για εξετάσεις στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών.























Δεν υπάρχουν σχόλια: