Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Άρης Αμπελειών - Μ.Α. Πέλλας (0-0)0-3. Είχε εμφανώς μεγαλύτερο ανάστημα...

Η ομάδα μας σήμερα πραγματοποιώντας ακόμη μια μεστή και πειστική εμφάνιση, πέρασε σχετικά εύκολα από τις «καιόμενες» για βαθμούς Αμπελειές. Κυρίαρχη από την αρχή μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης, ήταν αδύνατον αυτή η εμφανής διαφορά «ποδοσφαιρικού» αναστήματος, να μην αποτυπωθεί τελικά και στο φύλλο αγώνα.
Με παράσταση νίκης από το ξεκίνημα και σε όλο το πρώτο ημίχρονο, η ομάδα μας έβγαινε πολύ καλά κι έφτανε με μεγάλη ευκολία πέριξ της περιοχής των γηπεδούχων, όμως τόσο στις μεσοπιθετικές συνεργασίες, όσο και στις τελικές πάσες προκειμένου να πατήσει απειλητικά την αντίπαλη περιοχή, δεν τα κατάφερνε με τον ιδανικότερο τρόπο, αφού έχοντας «φλυαρία» και επιπολαιότητα, έδινε την ευκαιρία στους αμυντικούς του Άρη να απομακρύνουν με κάθε πρόσφορο τρόπο και προς πάσα κατεύθυνση. Ο Άρης με σύστημα «κλεφτοπόλεμο» και όσο οι δυνάμεις του το επέτρεπαν, προσπαθούσε με μεγάλες γιόμες και μακρυνές κάθετες πάσες, να βγάλει επικίνδυνες αντεπιθέσεις προς την περιοχή του Μουρζίδη. 'Ηταν αυτός μάλιστα που δημιούργησε πρώτος την καλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιώρου και σίγουρα του αγώνα σε ότι αφορά τον Άρη, όταν μετά από μακρυνή κάθετη πάσα του Δουλκερίδη, ο Τσάλμας βρέθηκε πίσω από την πλάτη της άμυνας και απέναντι από τον Μουρζίδη, το πλασέ του όμως για κακή του τύχη βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια την αγκαλιά του τερματοφύλακα της Πέλλας. Η κατοχή και η πίεση της Πέλλας παρά ταύτα συνεχίστηκε και η απάντηση στην ευκαιρία των γηπεδούχων, ήρθε άμεσα με την εκπληκτική ατομική προσπάθεια του Ρέκου, που πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, πριν νικηθεί τελικά από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων Δούμο, που του έκλεισε το οπτικό πεδίο μπροστά από το τέρμα και απέκρουσε σωτήρια. Κι ενώ οι γηπεδούχοι φαινόταν «σκασμένοι» από το τρέξιμο και τον γρήγορο ρυθμό που είχε επιβάλλει η Πέλλα, ήρθε λυτρωτικά γι' αυτούς η λήξη του ημιχρόνου.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Πέλλα να μπαίνει πολύ δυνατά και πιέζει περισσότερο σε όλους τους χώρους και το από ώρα προαναγγελθέν γκολ δεν άργησε να έρθει. Στο 50' μετά από φάση διαρκείας στα καρέ των γηπεδούχων και μεγάλη χαμένη ευκαιρία αρχικά από τον Ρέκο που ενώ έκανε άψογο τελείωμα έχασε και πάλι τη μάχη από τον Δούμο που απέκρουσε προσωρινά, ο κορυφαίος σήμερα της Πέλλας Μπουράκης που καιροφυλαχτούσε με ιδανικό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ. Κι ενώ η Πέλλα έβγαινε στην επίθεση όπως και όποτε ήθελε, φτάσαμε στο 60', όταν μετά από ωραία ενέργεια και κάθετη πάσα του Ρέκου, ο πρώτος σκόρερ της Πέλλας και μέχρι σήμερα του πρωταθλήματος Μπουράκης, με ιδανικό πλασέ «κλείδωσε» οριστικά τη νίκη. Με το 2-0 υπέρ της και τον Άρη να δείχνει κουρασμένος, απογοητευμένος και ανήμπορος να αντιδράσει, η Πέλλα έκανε περισσότερο διαχείριση ελέγχοντας πλήρως το παιχνίδι, ενώ μόνο σε μόλις δυο περιπτώσεις από αμυντικά λάθη της δημιουργήθηκαν υποψίες ευκαιριών για τους γηπεδούχους. Η Πέλλα παρότι είχε κατεβάσει ταχύτητα, βρίσκοντας ανοιχτούς χώρους, έβγαινε έστω και ατελώς σε επικίνδυνες αντεπιθέσεις μπροστά στο τέρμα του Δούμου, χάνοντας κάποιες αξιοσημείωτες ευκαιρίες με τους Κατσαμακτσή και Μπουράκη. Στην τελευταία απ' αυτές στις καθυστερήσεις του αγώνα, σε ακόμη μία φάση διαρκείας στην περιοχή των Αμπελειών, ο Παναγιωτέλης με κοντινό πλασέ έβαλε το «κερασάκι» στην νικητήρια «τούρτα» της Πέλλας. 
Η Πέλλα σήμερα αναμφισβήτητα ήταν τόσο ατομικά όσο και ομαδικά, μια τουλάχιστον κλάση πάνω από τον αντίπαλό της. Ήταν από τα λίγα παιχνίδια φέτος, που παρά το σχεδόν «σβηστό» από μεγάλες φάσεις και κραυγαλέες ευκαιρίες πρώτο ημίχρονο, που δεν ανησύχησα ιδιαίτερα. Κορυφαίος του γηπέδου ο Μπουράκης, που εκτός από τα δύο τέρματα ήταν κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, πηγή έμπνευσης, δημιουργίας και κινδύνου σχεδόν σε κάθε επίθεση της Πέλλας. Άξιοι αναφοράς σαφέστατα και οι υπόλοποι ποδοσφαιριστές της Πέλλας που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, με προεξέχοντες τους Τζιότζιο, Ιωσηφίδη και Ρέκο, ενώ μεγάλη βοήθεια προσέφεραν στην όλη προσπάθεια και οι αλλαγές από τον πάγκο, με τον νεαποκτηθέντα Γεωργιάδη να αποσπά αρκετά κολακευτικά σχόλια για την παρθενική του εμφάνιση με τη φανέλα της ομάδας μας. Στα θετικά και η δραστήρια επανεμφάνιση του Ζώγα μετά απο απουσία σχεδόν 1,5 μήνα, που θα δώσει περισσότερες λύσεις στον Κώστα Μαυροβουνιώτη και σημαντική βοήθεια στην ομάδα. Η ομάδα μετά και τη σημερινή νίκη, βρίσκεται στην 4η προνομιούχο θέση.
Ο Άρης που καιγόταν για βαθμό ή βαθμούς με νέο προπονητή στον πάγκο, δεν του βγήκε η μεγάλη φάση του πρώτου ημιχρόνου με το δοκάρι και στη συνέχεια σχεδόν σε όλο το ματς είχε ρόλο κομπάρσου, εμφανώς αδύναμος, απογοητευμένος και κουρασμένος να κοντράρει την ανώτερη Πέλλα. Φυσικά ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς, αλλά θα πρέπει να διορθώσει αρκετά πράγματα, ώστε να φανεί ανταγωνιστικός στη μάχη της σωτηρίας.
Ο ρέφερι της αναμέτρησης μπορεί να άργησε σχεδόν ένα ημίχρονο να μπει στο παιχνίδι, όμως στο δεύτερο ήταν σχεδόν αλάνθαστος και ακριβοδίκαιος στις υποδείξεις του. Καλοί σε γενικές γραμμές οι δύο βοηθοί, που δεν είχαν όμως τις δύσκολες φάσεις.
Την ερχόμενη Τετάρτη η ομάδα μας δίνει στις 15:30 ίσως το σημαντικότερο φετινό παιχνίδι μέχρι το επόμενο. Αντιμετωπίζει στην Πέλλα στον επαναληπτικό ημιτελικό του κυπέλλου, την πάντα φιλόδοξη και ικανή Δόξα Εξαπλατάνου. Η Πέλλα είχε νικήσει στο πρώτο παιχνίδι με σκορ 2-3 με χατ-τρικ του Κατσαμακτσή.
Οι συνθέσεις
Άρης Αμπελειών(Πέσιος): Δούμος, Βουζβούρης, Καρράς, Σαββίδης, Δουλκερίδης(Τσαβδάρης 59'), Λάτσαρης, Μekolli, Σιδώρης, Ζούζουλας(Θάνος 61'), Τσάλμας(Παπαδόπουλος 71'), Αρβανιτόπουλος.
Μ.Α. Πέλλας(Μαυροβουνιώτης-Χαρπίδης): Μουρζίδης, Τζιότζιος, Σιαματάς, Σιάγκας, Παναγιωτέλης, Πανταζίδης(Γεωργιάδης 58'), Ιωσηφίδης(Παλιάικος 87'), Ζώγας(Στάγκος 46'), Μπουράκης, Ρέκος Β.Ι., Κατσαμακτσής. Απόντες: Μπρατσούδης, Πλιόγκας, Καρασμάνης, Σαλίκας, Ίμπας, Μαρκόπουλος.


























Δεν υπάρχουν σχόλια: