Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

H Θάτσερ είναι η χειρότερη πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας

Η χειρότερη πρωθυπουργός που πέρασε ποτέ από την Αγγλία ψηφίστηκε η Μάργκαρετ Θάτσερ, αφήνοντας στη 2η θέση τον Κάμερον, από τους Βρετανούς ιστορικούς
Η Μάργκαρετ Θάτσερ κατάφερε να κερδίσει μέχρι και τον Ντέιβιντ Κάμερον, τον άνθρωπο που θα μείνει στην παγκόσμια ιστορία ως ο πολιτικός που οδήγησε τη Μεγάλη Βρετανία εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην ψηφοφορία του χειρότερου πρωθυπουργού της χώρας.
Στην ψηφοφορία, που καταδίκασε τη σιδηρά κυρία της Μεγάλης Βρετανίας, συμμετείχαν οι σημαντικότεροι Βρετανοί ιστορικοί των τελευταίων 100 ετών.
Συγκεκριμένα, η Ένωση Ιστορικών Συγγραφέων της Βρετανίας έκανε έρευνα ανάμεσα στα μέλη της, για τις απόψεις που έχουν αναφορικά με τους 19 πρωθυπουργούς που είχε η χώρα από το 1916. Το 24% ψήφισε την Θάτσερ ως τη χειρότερη, με τον Ντέιβιντ Κάμερον να ακολουθεί (22%) και τον Νέβιλ Τσάμπερλεϊν τρίτο (17%), σημειώνει ο Guardian.
Ο Τόνι Μπλερ κατέκτησε την τέταρτη θέση της λίστας, συγκεντρώνοντας το 11%, με τον Γκόρντον Μπράουν και τον Έντουαρντ Χιθ να ακολουθούν με 8%.
Το χαρακτηριστικό που καταδίκασε την πρωθυπουργό της Αγγλίας ήταν η συμπεριφορά της απέναντι σε κοινωνικά ζητήματα.
"Κατέστρεψε υπερβολικά πολλά καλά πράγματα στην κοινωνία και δημιούργησε υπερβολικά πολλά κακά. Άφησε ένα κοινωνικό και ηθικό κενό, στο οποίο οι πλούσιοι βρήκαν κερδοφόρο έδαφος", σχολίασε η συγγραφέας Έμα Ντάργουιν.
"Μετέτρεψε σε ανάθεμα την ιδέα της κοινωνίας που φροντίζει όλα τα μέλη της και συμφωνεί με την παραδοχή ότι οι άνθρωποι χρειάζονται στήριξη και δεν πρέπει να στιγματίζονται για αυτό", είπε η συγγραφέας Κάθριν Χόκιν.
Από την κριτική των συγγραφέων δεν γλίτωσε ούτε ο Ντέιβιντ Κάμερον, με ορισμένους από τους συγγραφείς να κάνουν λόγο για τον πιο επικίνδυνο από τους πρωθυπουργούς που πέρασε από την χώρα. Παράλληλα, πολλοί είναι και οι συγγραφείς που τον κατηγορούν ότι στοιχημάτισε το μέλλον της χώρας και όταν έχασε εγκατέλειψε τρέχοντας το πεδίο της μάχης.

Πηγή:: Theguardian

Δεν υπάρχουν σχόλια: