Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Παράταση στις συμβάσεις προσωπικού στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας - Τροπολογία

Με τροπολογία που ψηφίστηκε στο ν/σ «Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία και ανάπτυξη των φορέων της και άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης παρατείνονται μέχρι τις 30.9.2017 οι συμβάσεις μεταξύ των Κέντρων Κοινοτικής Πρόνοιας του άρθρου 9 του Ν. 4109/2013 (Α’ 16) και του επικουρικού προσωπικού που έχουν λήξει από 1.8.2016 ή λήγουν από τις 30.9.2016, υπό τον όρο της κάλυψης της ως άνω δαπάνης από τους οικείους προϋπολογισμούς των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας.
Η θητεία του υπηρετούντος στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας επικουρικού προσωπικού έληγε στις 30.9.2016 και έως σήμερα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες πρόσληψης μόνιμου προσωπικού. Η προτεινόμενη ρύθμιση ενισχύει την κοινωφελή λειτουργία και δράση των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας, με τη χορήγηση παράτασης της θητείας του επικουρικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων, που είναι απολύτως απαραίτητο για την απρόσκοπτη λειτουργία και προσφορά τους σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.
Με την τροπολογία επιτυγχάνεται η απρόσκοπτη λειτουργία των ως άνω Κέντρων, μέσω της παράτασης της θητείας του επικουρικού προσωπικού έως 30.9.2017, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πρόσληψης μόνιμου προσωπικού.
Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: