Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Παρουσία του ΠτΔ οι επετειακές εκδηλώσεις της ΠΚΜ στην Έδεσσα

Με λαμπρότητα και επισημότητα πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι επετειακές εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην πόλη της Έδεσσας για την Απελευθέρωσή της από τον τουρκικό ζυγό και για την Ημέρα Μνήμης Μακεδονικού Αγώνα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.
Οι επίσημες εκδηλώσεις άρχισαν με δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ.
Ακολούθησαν, επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στο Δημαρχείο Έδεσσας, όπου ο κ. Παυλόπουλος ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης, από τον Δήμαρχο Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο της πόλης.
Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και παρουσία τόσο του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, όσο και των τεσσάρων Περιφερειακών Συμβούλων Πέλλας Μαρίας Ζωγράφου-Τσαντάκη, Μαρίας Καράμπελα, Πέτρου Ζέρζη και Βασίλη Βασιλειάδη, πραγματοποιήθηκε η παρέλαση πολιτιστικών συλλόγων, αναπήρων πολέμου, μαθητών και μαθητριών, προσκόπων και οδηγών, αλλά και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Μετά την παρέλαση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας επισκέφτηκαν τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Ιωήλ στο Επισκοπείο και ξεναγήθηκαν στη Μητρόπολη της Έδεσσας.
Ακολούθησε η παράθεση γεύματος στους Καταρράκτες από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα στους φορείς της πόλης προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της παρέλασης, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε: «Τιμήσαμε όπως οφείλουμε τη διπλή σημερινή επέτειο για την Απελευθέρωση της Έδεσσας από τον τουρκικό ζυγό και για την Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα, με τις εκδηλώσεις που διοργανώσαμε ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Δήμο Έδεσσας, τις οποίες λάμπρυνε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η παρουσία του κ. Παυλόπουλου αποτελεί για εμάς ξεχωριστή τιμή, σε μια περίοδο που έχουμε όλοι ανάγκη να αισθανθούμε εθνική υπερηφάνεια και να αντλήσουμε δύναμη, κουράγιο και πίστη ώστε να παραμείνουμε όρθιοι και να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που βρίσκονται μπροστά μας. Τιμήσαμε σήμερα τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την πατρίδα μας. Τιμήσαμε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για το ιδανικό της Ελευθερίας. Οι αγώνες τους, οι ιστορικοί αγώνες του έθνους μας αποτελούν τον οδηγό για να αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες προκλήσεις, για να πορευτούμε στο μέλλον».
Ο κ. Παυλόπουλος, συνοδευόμενος από τον κ. Τζιτζικώστα ολοκλήρωσε την παρουσία του στο νομό Πέλλας με επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας και ξενάγηση από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας Ελισάβετ Τσιγαρίδα.











Δεν υπάρχουν σχόλια: