Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Δεδομένη η λιτότητα, σύμφωνα με τον Ντομπρόβσκις

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, έβαλλε κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που ακολούθησε «λαϊκιστική στάση» και έφερε αυστηρότερα μέτρα λιτότητας από την προηγούμενη κυβέρνηση. Όπως τόνισε, δεν στέκει ο τερματισμός των μέτρων λιτότητας.
Μιλώντας σε «συζήτηση στρογγυλής τραπέζης» της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον λαϊκισμό, στη Ρίγα της Λετονίας, ο Ντομπρόβσκις τόνισε πως η Ελλάδα υφίσταται ακόμα σκληρότερα μέτρα λιτότητας λόγω της λαϊκιστικής στάσης του ΣΥΡΙΖΑ που υποσχέθηκε να τερματίσει τις πολιτικές λιτότητας, καθώς αυτό δεν «πατάει» στην πραγματικότητα.
«Ο λαϊκισμός δεν λύνει προβλήματα, αλλά δημιουργεί προβλήματα. Αυτό μπορούμε να το δούμε στην κλασική περίπτωση της Ελλάδας. Μία νέα κυβέρνηση ήρθε με μία λαϊκιστική στάση, πως δεν χρειαζόμαστε πλέον λιτότητα, πως θα ξοδέψουμε όσα θέλουμε, και ουσιαστικά η Ελλάδα σήμερα εφαρμόζει αυστηρότερα μέτρα λιτότητας από ό,τι θα χρειαζόταν εάν οι μεταρρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης είχαν συνεχιστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντομπρόβσκις.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: