Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Κυβέρνηση για τηλεοπτικές άδειες: Η Νέα Δημοκρατία εξευτελίζεται

Δριμεία επίθεση για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών εξαπολύει η κυβέρνηση κατά της Ν.Δ., η οποία διά του εκπροσώπου της υποστήριξε πως ο σχετικός διαγωνισμός δέχθηκε σήμερα τελειωτικό χτύπημα. 
Σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού, κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «δίνει αυτή τη στιγμή την ύστατη μάχη, προκειμένου να υπερασπιστεί ένα καθεστώς ανομίας, αυθαιρεσίας και διαπλοκής που κυριάρχησε στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο επί σχεδόν 30 χρόνια».
Η κυβέρνηση τονίζει ότι το Δημόσιο έχει εισπράξει ήδη 65 εκατ. ευρώ μέχρι στιγμής για το τίμημα των τηλεοπτικών αδειών και αναμένεται να εισπράξει άλλα περίπου 20 (από τα συνολικά 61,5 εκατ. ευρώ) με την καταβολή του τιμήματος από τον τέταρτο υπερθεματιστή. Το τίμημα χρήσης των συχνοτήτων, θα ανέλθει τελικά από 246 σε 255 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, «η αγωνία τους Ν.Δ. μπροστά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης, είναι περισσότερο από ορατή».
«Ο κ. Κουμουτσάκος απαίτησε σήμερα την ακύρωση της διαδικασίας, δηλώνοντας ότι τα χρήματα αυτά πρέπει να επιστραφούν» σημειώνει η κυβέρνηση στην ανακοίνωσή της και προσθέτει:
«Αυτό σημαίνει ότι η ΝΔ δεσμεύεται να επιστρέψει:
14,5 εκατ. ευρώ στον κ. Αλαφούζο.
24,6 εκατ. ευρώ στον κ. Μαρινάκη
25,3 εκατ. ευρώ στον κ. Κυριακού
3 εκατ. (εγγυητική επιστολή) στον κ. Καλογρίτσα.
Παράλληλα ο κ. Κουμουτσάκος στοχοποιεί και εκβιάζει, με αδιανόητο, για ευνομούμενη χώρα, τρόπο, την Επιτροπή του διαγωνισμού».
Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η λέξη «εξευτελισμός» είναι λίγη.
Καταλήγοντας, ζητεί από τον κ. Κουμουτσάκο, «που κόπτεται σήμερα για την νομιμότητα» να ενημερώσει «αν υπήρξε ο οποιοσδήποτε έλεγχος πόθεν έσχες, έστω και στα πενιχρά 18 εκατ. ευρώ, με τα οποία παραχωρήθηκε στην Digea των καναλαρχών το μονοπώλιο παροχής των ψηφιακών συχνοτήτων». 

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: