Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Πέρασαν τα προαπαιτούμενα με 152 «ναι» από ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Απουσίαζε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Σέλτσας λόγω ασθενείας. Καταψήφισαν 141 βουλευτές από την αντιπολίτευση. Ανατροπή ρόλων μεταξύ κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για τις ιδιωτικοποιήσεις.
Πράσινο φως για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δις ευρώ ανάψε η Βουλή με 152 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ να ψηφίζουν "ναι" στα προαπαιτούμενα έναντι 141 βουλευτών σύσσωμης της αντιπολίτευσης που είπαν "όχι".
Το σήριαλ "προαπαιτούμενα" έληξε τελικά χωρίς ουσιαστικές απώλειες για την κυβέρνηση αφού υπερψήφισαν στην Ολομέλεια όλοι οι συμπολιτευόμενοι βουλευτές πλην του κ. Σέλτσα ο οποίος απουσίαζε λόγω ασθενείας. Ωστόσο, είχε προηγηθεί ένα μικρό «θρίλερ» αφού οι Οικολόγοι Πράσινοι στις τάξεις των οποίων περιλαμβάνονται δύο συνεργαζόμενοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνης και ο Γ. Δημαράς) απειλούσαν ότι θα καταψήφιζαν τη μεταβίβαση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο υπερταμείο. Τελικά ο συναγερμός έληξε με παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο οποίος δέχτηκε τα δύο στελέχη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου τους διαβεβαίωσε για την διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του νερού με σχετική νομοθετική βελτίωση που υπερψηφίστηκε αργότερα στη Βουλή.
Ζαλίστηκε η Βουλή από τις αλλαγές ρόλων 
Η συζήτηση χαρακτηρίστηκε, όμως, από τις οβιδιακές μεταμορφώσεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Ειδικότερα, οι ρόλοι αντιστράφηκαν πλήρως αφού ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στη δυσάρεστη για αυτόν θέση να υπερψηφίζει νέες αποκρατικοποιήσεις τις οποίες όμως καταψήφισε η υπέρμαχος των ιδιωτικοποιήσεων ΝΔ. Μάλιστα όταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κάλεσε τον οπαδό των αποκρατικοποιήσεων Κωστή Χατζηδάκη να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει η ΝΔ με τις ΔΕΚΟ που περνούν στο υπερταμείο, εκείνος προτίμησε να σιωπήσει. Αλλαγή ρόλων καταγράφηκε, όμως, και στο ΠΑΣΟΚ όπου ο βουλευτής Β. Κεγκέρογλου βρέθηκε στην πρωτοφανή για εκείνον θέση να αναπολεί την παρουσία των πρώην βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και σημερινών στελεχών της Λαϊκής Ενότητας. Την εικόνα της ανατροπής ρόλων συμπλήρωσε ο έτερος αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος χαιρέτησε την ιδεολογία του Παναγιώτη Λαφαζάνη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου
Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: