Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Κύπελλο Ερασιτεχνών Ε.Π.Σ. Πέλλας: Δαμιανό - Πέλλα 0-0

Εμφανίζοντας δύο εντελώς διαφορετικά αγωνιστικά πρόσωπα σε κάθε ημίχρονο, η Πέλλα εξασφάλισε την πρόκρισή της στην φάση των 16 του Κυπέλλου Ερασιτεχνών της Ε.Π.Σ. Πέλλας. Ένα αρκετά καλό στο πρώτο ημίχρονο, κι ένα πολύ κακό στο δεύτερο. Το τελικό 0-0 εκτός έδρας με αντίπαλο το Δαμιανό, βαθμολογικά δεν χάλασε κανέναν, αφού η μεν Πέλλα προκρίθηκε ως πρώτη στον 11ο όμιλο και ο δε γηπεδούχος ΠΑΟΚ ως ένας από τους καλύτερους δεύτερους όλων των ομίλων, όμως η κακή αγωνιστική εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου προβλημάτισε ιδιαίτερα.
Η ομάδα μας μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, κι έκλεισε από το ξεκίνημα τους γηπεδούχους στο μισό γήπεδο, δημιουργώντας αλλά και χάνοντας πολλές ευκαιρίες με τους Μπρατσούδη, Σαλίκα, Κατσαμακτσή και τον Ζώγα που αναστάτωνε από δεξιά μονίμως σε όλο το πρώτο ημίχρονο την άμυνα των γηπεδούχων. Καθολική κατοχή, γρήγορο ποδόσφαιρο, σωστή ανάπτυξη, καλές συνεργασίες, πολλές κερδισμένες μπάλες από προσωπικές μονομαχίες και πολλές επιθετικές προσπάθειες με διάφορους τρόπους απ' όλες τις πλευρές του γηπέδου, ήταν τα αποτελέσματα της πίεσης και της υπεροχής. Η έλλειψη καθαρού μυαλού, οι κακές τελικές κοντά και μέσα στην αντίπαλη περιοχή, οι κατά περίσταση σωστές αντιδράσεις των αντίπαλων αμυντικών και του τερματοφύλακα, αλλά και η αστοχία συνετέλεσαν αυτή η καλή εικόνα να μην μετουσιωθεί σε κάποιο τέρμα. Το Δαμιανό παίζοντας με 11 ποδοφαιριστές πίσω από την μπάλα, είχε χάσει κάθε επαφή με το τέρμα της Πέλλας και το μοναδικό σουτ που επιχείρησε σε όλο το πρώτο ημίχρονο από μακρυνή απόσταση, έφυγε απελπιστικά άουτ. Μοιραίο λοιπόν το 0-0 με το σφύριγμα της λήξης του πρώτου ημιχρόνου.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Πέλλα αποφάσισε να κάνει το παιχνίδι αμφίρροπο και βγήκε άλλη ομάδα από  τα αποδυτήρια. Ασύνδετη, άνευρη, χωρίς σαφή αγωνιστικό προσανατολισμό, με τις τρεις γραμμές σε αδικαιολόγητη τρικυμία και με πολλά λάθη σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, έδωσε αφορμές στους πιο αποφασισμένους γηπεδούχους, να πιστέψουν περισσότερο σ' ένα θετικό αποτέλεσμα. Το Δαμιανό που έβγαλε περίσσιο πάθος και ψυχή, όχι μόνο ισορρόπησε, αλλά και για το μεγαλύτερο διάστημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν καλύτερο παίρνοντας τον έλεγχο, δεν έχανε μονομαχίες σε άμυνα και μεσαία γραμμή και προσπαθούσε να βγάλει επικίνδυνες κόντρα-επιθέσεις. Το κατάφερε σε 2-3 περιπτώσεις, αλλά του έλειπε η ποιότητα να τελειώσει ιδανικά αυτές τις με καλές προϋποθέσεις φάσεις. Όσο περνούσε ο χρόνος και πλησιάζε το παιχνίδι προς το τέλος του, οι δύο ομάδες έδειξαν να συμβιβάζονται με την ιδέα της «βολικής» ισοπαλίας και δεν ρίσκαραν ιδιαίτερα. Για την Πέλλα που δημιούργησε αλλά δεν ολοκλήρωσε αξιοσημείωτες ευκαιρίες, η μοναδική καθαρή που καταγράφηκε στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν ένα πολύ δυνατό σουτ του Σαλίκα περίπου από το ύψος της μεγάλης περιοχής, που έδιωξε δύσκολα ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ. Το τελικό σφύριγμα του κ. Ατζαμιδάκη, βρήκε την Πέλλα να αποχωρεί από το γήπεδο προβληματισμένη παρότι ο απώτερος σκοπός και της πρωτιάς και της πρόκρισης επιτεύχθη και τους γηπεδούχους δικαίως να γίνονται ένα «κουβάρι» και να πανηγυρίζουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους, πρόκριση στις 16 καλύτερες ερασιτεχνικές ομάδες του νομού.
Καλή και χωρίς προβλήματα η διαιτησία του κ. Ατζαμιδάκη και των βοηθών του.
Η σύνθεση: Μουρζίδης, Παναγιωτέλης, Σιάγκας(Ίμπας), Σιαματάς, Στάγκος, Ζώγας(Μπαλάσκας), Μπουράκης, Ιωσηφίδης, Μπρατσούδης(Ρέκος Β.Ι.), Σαλίκας, Κατσαμακτσής

Μια προσφορά του
























Δεν υπάρχουν σχόλια: