Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

ΝΔ: Με ατζέντα καθημερινότητας και εκλογών

Στην ασφάλεια, την υγεία και γενικότερα την καθημερινότητα του πολίτη, επικεντρώνει η ΝΔ και πετά το μπαλάκι της εκλογολογίας στον Τσίπρα, ενώ ταυτόχρονα κρατά ζωντανό το αίτημα για εκλογές.
Την ανάδειξη ζητημάτων, που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών, όπως η δημόσια ασφάλεια και η υγεία, συνεχίζει η Νέα Δημοκρατία, προσπαθώντας ταυτόχρονα να ισορροπήσει στη συζήτηση για εκλογές.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη μία πετάει το μπαλάκι και την ευθύνη της εκλογολογίας στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και από την άλλη θέλει να κρατά ζωντανό το αίτημα για εκλογές, χωρίς όμως να περιορίζει την αντιπολιτευτική της τακτική σε αυτή τη συζήτηση.
Από τη ΝΔ υποστηρίζουν ειδικότερα ότι τα σενάρια για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών τα άνοιξε και τα συντηρεί η κυβέρνηση, επικαλούμενοι την αλλαγή του εκλογικού νόμου, που όπως λένε είχε στόχο την εφαρμογή της απλής αναλογικής από τις αμέσως επόμενες εκλογές, για να διασωθεί πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ, και χαρακτηρίζοντας σκόπιμα υπερβολική την αντίδραση Τσίπρα σε δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel.
Εκτιμούν μάλιστα ότι το Μαξίμου κρύβεται πίσω από «δοκιμαστικές διαρροές» για να μετρήσει αντιδράσεις μήπως και έτσι μπορέσει να λάβει - επιτέλους - αποφάσεις. Και βέβαια δηλώνουν ότι δεν πιστεύουν τις διαβεβαιώσεις του κ.Τσίπρα ότι εκλογές θα γίνουν το 2019, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος ένα χρόνο πριν διαβεβαίωνε το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ότι δε θα πήγαινε σε κάλπες και δήλωνε δημόσια ότι δε θα γίνουν ούτε εκλογές, ούτε δημοψήφισμα, για να κάνει τελικά και τα δύο.
Η ΝΔ επιμένει λοιπόν στο αίτημα για εκλογές, καθώς υποστηρίζει ότι: “Είναι υποχρέωση κάθε υπεύθυνης πολιτικής δύναμης που διαπιστώνει ότι η χώρα πάει από το κακό στο χειρότερο χωρίς προοπτική ανάκαμψης, να ζητά, μέσω της λαϊκής εντολής, την πολιτική αλλαγή” και ότι: “Το κόστος των εκλογών είναι ασήμαντο μπροστά στο κόστος της παραμονής της σημερινής κυβέρνησης στην εξουσία”.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όμως δηλώνει ότι ζητά εκλογές, αλλά δεν τις προβλέπει και δεν «εκλογολογεί». Και αυτό καθώς η συζήτηση περί εκλογών ενδέχεται να εξελιχθεί σε παγίδα, εάν η προσδοκία της άμεσης κυβερνητικής αλλαγής και επιστροφής της ΝΔ στην εξουσία δεν ευοδωθεί.
Αιχμή λοιπόν της αντιπολιτευτικής στρατηγικής της ΝΔ είναι η καθημερινότητα, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιλέγει για παράδειγμα χθες να επικεντρώσει δια ανακοινώσεων του στα επεισόδια στην περιοχή των Εξαρχείων και στις πληροφορίες, ότι 12 δήμοι της χώρας βρίσκονται σε κατάσταση καραντίνας, λόγω ελονοσίας, με αποτέλεσμα προβλήματα στην αιμοδοσία.

Βίκυ Σαμαρά
Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: