Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Καραμανλικοί, μητσοτακικοί, σαμαρικοί και στη μέση η ΕΛΣΤΑΤ

Ποιοι και γιατί επιτίθενται στον Κώστα Καραμανλή, την ώρα που η υπόθεση Γεωργίου παραμένει αγκάθι για τη ΝΔ.
Η κυβέρνηση απάντησε δια του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στην επιστολή της επιτρόπου Τύσεν για την ΕΛΣΤΑΤ με αφορμή την υπόθεση Γεωργίου, ΠΑΣΟΚ και ΚΙΔΗΣΟ έσπευσαν να χρησιμοποιήσουν την παρέμβαση της Κομισιόν για να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα, αλλά η Νέα Δημοκρατία επισήμως επέλεξε και πάλι την οδό της σιωπής.
Καθώς βέβαια η Κομισιόν είναι ο καλύτερος σύμμαχος της Αθήνας διαχρονικά στις διαπραγματεύσεις, γίνεται σαφές πως είναι λεπτός ο χειρισμός του ζητήματος. Η υπόθεση Γεωργίου έχει όμως σε κάθε περίπτωση πολύ δρόμο ακόμη και μέχρι το τέλος αυτού του δρόμου πολλά θα συμβούν.
Η στάση της γαλάζιας ηγεσίας, σε συνδυασμό με τις διαρροές σαμαρικών κατά του Κώστα Καραμανλή και τις ευθείες επιθέσεις κατά του πρώην πρωθυπουργού από το σημιτικό και παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ και τους... συνοδοιπόρους του, δημιουργούν υποψίες σε πολλούς στη ΝΔ για ανίερη συμμαχία.
Πολλοί καραμανλικοί κυρίως βουλευτές λένε ότι το κοινό σημείο των τριών αυτών ομάδων (μητσοτακικών, σαμαρικών, σημιτικών) είναι η αντιπάθεια στον Καραμανλή. Από το κόμμα της ΝΔ τονίζουν πάντως ότι όλα όσα λέγονται για τις σχέσεις Μητσοτάκη- Καραμανλή αποτελούν προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως έχει γράψει το News247.
Στην ηγεσία της ΝΔ γνωρίζουν άλλωστε πως οι ισορροπίες είναι λεπτές, αλλά και ότι η συμμαχία με τους σαμαρικούς μπορεί να αποδειχθεί πολύ εύθραυστη. Οι κινήσεις του Αντώνη Σαμαρά, του Άδωνι Γεωργιάδη και άλλων στελεχών κατά καιρούς, έχουν προβληματίσει μητσοτακικά στελέχη, που βλέπουν με καχυποψία την κινητικότητα αυτή.
Στο σαμαρικό στρατόπεδο χρεώνονται διαρροές περί φλερτ των καραμανλικών με το ΣΥΡΙΖΑ και δημιουργίας εσωκομματικών προβλημάτων και διχασμού με το αίτημα περί τοποθέτησης στην υπόθεση Γεωργίου.
Ο αντίλογος όμως είναι πως οι επιθέσεις κατά του πρώην πρωθυπουργού και κυρίως το να εμφανίζονται ορισμένοι να συμπλέουν με το σημιτικό ΠΑΣΟΚ, το οποίο είναι απεχθές στη βάση της ΝΔ, δημιουργεί το πραγματικό πρόβλημα. Από την Παναγή Κυριακού άλλωστε δεν υπήρξε καμία διαρροή ή παρέμβαση προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και προβλέπεται η σιγή ασυρμάτου να συνεχιστεί.

Βίκυ Σαμαρά
Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: