Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Μειώσεις στο 'τιμολόγιο' των απογευματινών ιατρείων στο ΕΣΥ

Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι το νέο κοστολόγιο να είναι μειωμένο για τους ασθενείς που τα επιλέγουν.
Σε αλλαγές στο «τιμολόγιο» των απογευματινών ιατρείων στο ΕΣΥ, προσανατολίζεται το υπουργείο Υγείας. Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι το νέο κοστολόγιο να είναι μειωμένο για τους ασθενείς που τα επιλέγουν, καθώς καλύπτουν μία πραγματική ανάγκη του συστήματος Υγείας με την έννοια ότι διευκολύνουν την πρόσβαση των πολιτών, που έχουν την οικονομική δυνατότητα, σε γιατρούς και υπηρεσίες του νοσοκομείου.
Σύμφωνα με στελέχη του χώρου, τα απογευματινά ιατρεία μειώνουν το χρόνο αναμονής στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και προσφέρουν έσοδα στο νοσοκομείο ενώ προσφέρουν και ένα συμπληρωματικό εισόδημα σε γιατρούς και το λοιπό προσωπικό που συμμετέχει σε αυτά.
Πάντως, το υπουργείο Υγείας εμφανίζεται αποφασισμένο να προχωρήσει και σε αυστηρό έλεγχο του προσωπικού που συμμετέχει στα απογευματινά ιατρεία. Ο έλεγχος αφορά τους όρους και οι προϋποθέσεις συμμετοχής των γιατρών στα απογευματινά ιατρεία και συγκεκριμένα εάν τηρείται η προϋπόθεση συμμετοχής και στα πρωινά ιατρεία των νοσοκομείων.
Σημειώνεται ότι η αμοιβή για απογευματινό ιατρείο στο ΕΣΥ κυμαίνεται για μέλη ΔΕΠ από 72 ευρώ (καθηγητής) έως 36 ευρώ (λέκτορας), και για γιατρούς ΕΣΥ από 64 ευρώ (συντονιστής διευθυντής σε νοσοκομεία πόλεων που εδρεύουν Ιατρικές Σχολές) έως 16 ευρώ (επιμελητής Γ’ σε νοσοκομείο της περιφέρειας).

Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: