Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Τα πέντε αντισταθμιστικά μέτρα για την περικοπή του ΕΚΑΣ

Αντισταθμιστικά μέτρα για την περικοπή του ΕΚΑΣ ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής, κατά την οποία παρουσίασε τους επτά πυλώνες για την ανασυγκρότηση του κράτους.
Ειδικότερα τα μέτρα άμβλυνσης των απωλειών από την περικοπή του ΕΚΑΣ που παρουσίασε ο πρωθυπουργός είναι:
  1. Πλήρης απαλλαγή, από την φαρμακευτική δαπάνη για όσους δικαιούχους υπέστησαν μείωση.
  2. Απαλλαγή από τη παρακράτηση του 6%  για την εισφορά υγείας, για όσους δικαιούχους ΕΚΑΣ έχουν απώλεια από 30 ευρώ και άνω.
  3. Ένταξη των δικαιούχων ΕΚΑΣ που έχουν απώλεια 115 ευρώ και άνω, στο πρόγραμμά της Προπληρωμένης μηνιαίας κάρτας Αλληλεγγύης που θα αντιστοιχεί σε αγορές, περίπου στο ύψους του 1/3 της απολεσθείσας παροχής.
  4. Διατήρηση του ΕΚΑΣ στους χρόνια πάσχοντες με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 80% .
  5. Διατήρηση κατ εξαίρεση του ΕΚΑΣ σε έναν από τους δύο συζύγους (αυτόν με το χαμηλότερο εισόδημα), σε περιπτώσεις όπου χάνεται και για τους δύο.
Όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας οι παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν άμεσα από τον επόμενο μήνα και έχουν διασφαλιστεί πλήρως για το τρέχον έτος. «Ευελπιστούμε ότι το ίδιο θα καταφέρουμε και για επόμενα δύο έτη έως ότου οι απώλειες αντισταθμιστούν από την αύξηση της συντάξιμης αποδοχής για τους δικαιούχους με την αρχή καταβολής της Εθνικής σύνταξης», σημείωσε.

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: