Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Πέλλα - Πρόμαχοι 0-0(1-1). Ότι κέρδιζε με κόπο 85 λεπτά, το χάρισε εύκολα μόλις σε 5!

Η Πέλλα ενώ ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, όμως καθόλου πειστική, δίνοντας δικαίωμα στην μεθοδική και έμπειρη ομάδα των Προμάχων να διεκδικήσει ότι μπορούσε περισσότερο. Αν ερχόταν η νίκη που κρατούσε μέχρι το 85ο λεπτό στα πόδια της, αυτή θα χαρακτηριζόταν δίκαιη, αλλά και η ισοπαλία που προέκυψε δεν τη λες και αναπάντεχη, παρά μόνο «κρύα» όπως ο σημερινός καιρός στην Πέλλα, στο λεπτό και με τον τρόπο που διαμορφώθηκε. Και τα δύο τέρματα της αναμέτρησης σε σχετικά βίντεο.
Στο πρώτο μέρος όσο το κέντρο και ολόκληρη η ομάδα έτρεχε, η Πέλλα ήταν καλύτερη και δημιουργούσε τις καλές ή πολύ καλές προϋποθέσεις για κάποιο τέρμα. Τα μόνα εμπόδια ήταν η αστοχία και η πολύ καλή απόδοση του τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων Ξυλουργίδη, που σε 3-4 περιπτώσεις κατέβασε στην κυριολεξία τα ρολά! Κούμπους, Γάκης, Μπουράκης και Σαρτίνας οι πρωταγωνιστές των καλών φάσεων για την Πέλλα. Οι φιλοξενούμενοι που δεν κλείστηκαν και έψαχναν τρόπους να βγάλουν αντεπιθέσεις έστω τελικά τις περισσότερες φορές χωρίς επιτυχία, είχαν δύο πολύ καλές φάσεις με κορυφαία αυτή με το κοντινό πλασέ λίγο έξω από την μικρή περιοχή της Πέλλας και την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και τη δεύτερη, μ' ένα εξαιρετικό σουτ από τα 20-25 μέτρα και την μπάλα να περνά κοντά από το γάμα της εστίας του Γιαβάση. Μ' αυτά και μ' αυτά το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.
Στο δεύτερο το παιχνίδι έγινε πιο αμφίρροπο και μοιρασμένο, αλλά πάντα μακριά από τις δύο εστίες χωρίς να ενοχλούνται οι δύο τερματοφύλακες. Στη μία ώρα παιχνιδιού η Πέλλα ανέβασε λίγο ταχύτητα με αποτέλεσμα να δημιουργήσει δύο καλές φάσεις με Γάκη και Σαρτίνα, χωρίς όμως να βρει στόχο. Οι φιλοξενούμενοι εντελώς ακίνδυνοι, αλλά πιο συνεκτικοί και πειθαρχημένοι, έκλειναν καλά τους χώρους και δεν επέτρεπαν στην φλύαρη Πέλλα να πιέσει το τέρμα του έμπειρου Ξυλουργίδη. Ήρθε όμως ένας πολύ καλός συνδυασμός των Κούμπου, Καρασμάνη και Μπουράκη στο 70', με τον τελευταίο να κάνει αυτό που ξέρει να κάνει καλά η Πέλλα, να βρίσκει με κάθετη μπαλιά πάλι τον Κούμπου μέσα στην περιοχή και λίγο πλάγια, κι αυτός να γυρίζει την μπάλα στον Γάκη ο οποίος κέρδισε κατά κράτος τον αμυντικό που τον φρουρούσε, γράφοντας το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς εντός κι εκτός γηπέδου(βίντεο). Κι ενώ όλοι περίμεναν αυτό το γκολ να αποφορτίσει και να απελευθερώσει τους παίκτες της Πέλλας, πέντε λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι απείλησαν μ' ένα διαγώνιο σουτ εντός περιοχής, που έφυγε όμως αρκετά μακριά από το τέρμα του Γιαβάση.
Περισσότερο διαχείριση του αποτελέσματος έκανε η Πέλλα στη συνέχεια, παρά έδειχνε φιλοδοξία για να πετύχει κι άλλο τέρμα. Κι ενώ το κατάφερνε αρκετά καλά κρατώντας τους αντιπάλους μακριά από το τέρμα του Γιαβάση, συγκυριακά δημιούργησε ακόμη δύο φάσεις με τους Κούμπου και Γάκη που όμως δεν είχαν την καλή τελική επιλογή. Φτάσαμε στο 85' όταν βρέθηκε ο λάθος άνθρωπος, στη λάθος θέση, τον λάθος χρόνο. Ο μόνος κιτρινισμένος ποδοσφαιριστής της Πέλλας, ο Καμπούρης πήγε να εκτελέσει κόρνερ, αργώντας χαρακτηριστικά. Τότε ο κ. Μαυρίδης εξαντλώντας όλη του την αυστηρότητα, την οποία παρεπιπτώντας δεν υπέδειξε σε πιο κραυγαλέες περιπτώσεις σε όλη την διάρκεια του αγώνα, δεν δίστασε να του βγάλει την δεύτερη κίτρινη κάρτα στέλνοντάς τον πρόωρα στα αποδυτήρια. Αυτό επέφερε την εκδήλωση του υποβόσκοντα εξαιτίας της ρευστότητας του 1-0 εκνευρισμού, τόσο μέσα όσο κι έξω από το γήπεδο. Το αποτέλεσμα ήταν στο 90' ένα αχρείαστο φάουλ λίγο έξω από την περιοχή της Πέλλας και η ευκαιρία των Προμάχων να απειλήσουν, όπως δεν το είχαν καταφέρει σχεδόν σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Το κακό στήσιμο του τείχους ήταν ο προάγγελος, αλλά συνάμα και το ψυχογράφημα της ομάδας μετά την αποβολή. Σαν σε προπόνηση η εκτέλεση από τον Νάνο και το 1-1 ήταν γεγονός(βίντεο)
Στα λεπτά των καθυστερήσεων μαζί με κάποιες έντονες διαμαρτυρίες από ανθρώπους της διοίκησης της Πέλλας προς τον κ. Μαυρίδη και την μικρή διακοπή, η Πέλλα το μόνο που κέρδισε ήταν μια αποβολή αντιπάλου με δεύτερη κίτρινη για σκληρό μαρκάρισμα. Το τελικό σφύριγμα βρήκε την Πέλλα να διαμαρτύρεται για την εξάντληση της αυστηρότητας του διαιτητή στην φάση της αποβολής του Καμπούρη. Είναι που ακολουθεί η αναμέτρηση με τον Εδεσσαϊκό, που έκανε διοίκηση και φιλάθλους της Πέλλας να σκεφτούν και να αντιδράσουν καχύποπτα κι έντονα.
Ήταν η πρώτη εντός έδρας «γκέλα» για την Πέλλα, αν μπορεί να ειπωθεί έτσι με έναν αξιόμαχο και με πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα αντίπαλο, όπως είναι οι Πρόμαχοι.
Η εμφάνιση κατώτερη του αναμενομένου και όχι πειστική για την Πέλλα, αλλά η ισοπαλία επουδενί δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί καταστροφή. Δεν εκμεταλεύθηκε τα πλεονεκτήματά της, το τρέξιμο και την κίνηση στον χώρο(το έπραξε σε μικρά χρονικά διαστήματα σήμερα), όπως και την ανωτερότητά της στις μονομαχίες "ένας εναντίον ενός". Τέλος χρειάζεται δουλειά στα τελειώματα, στα οποία δείχνει αδυναμία από την αρχή της χρονιάς, ακόμη και σε παιχνίδια που πέτυχε μεγάλα σκορ. Η μεγαλύτερη ζημιά σήμερα όμως ήταν η αυστηρή αποβολή του Καμπούρη, που έρχεται να προστεθεί στα μύρια όσα προβλήματα τραυματισμών, τιμωριών κτλ αντιμετωπίζει η ομάδα από την αρχή της χρονιάς. Οι Πρόμαχοι αξιόλογη ομάδα με καλό προπονητή που ξέρει να διαχειρίζεται υλικό και δυνάμεις. Σήμερα στην Πέλλα πήρε ότι καλύτερο μπορούσε να πάρει με όσα έδειξε στο γήπεδο.
Ο κ. Μαυρίδης είχε εύκολο έργο, αλλά το δυσκόλεψε μόνος του στο τέλος. Πέτυχε να αποβάλλει τους δύο μόνο κιτρινισμένους ποδοσφαιριστές της αναμέτρησης, σε παιχνίδι που υπήρχαν πολύ σοβαρότερες αφορμές νωρίτερα για κίτρινες κάρτες, απ' αυτές που επέφεραν τις αποβολές.
Η σύνθεση: Γιαβάσης, Σταυρακάκης, Πέικος, Σιαμαντάς, Παναγιωτέλης, Κούμπους, Καμπούρης, Μπουράκης, Καραπίττας(Καρασμάνης), Σαρτίνας(Παλιάικος), Γάκης.


















Δεν υπάρχουν σχόλια: