Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος 2015 στην Πέλλα

Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, γιορτάζει την αυγουστιάτικη Πανσέληνο το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015 και οργανώνει εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο- αυτή τη φορά σε περισσότερους από 140 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας συμμετέχει στον εορτασμό και φέτος σας προσκαλεί να απολαύσουμε το φεγγάρι του Αυγούστου στον Αρχαιολογικό Χώρο της Πέλλας.
Η είσοδος του κοινού θα είναι ελεύθερη από ώρα 20:00 ως 23:30 και στις 21:30 θα απολαύσουμε συναυλία κλασικής μουσικής, στα βόρεια της «Οικίας του Διονύσου», με έργα Beethoven, Rachmaninov, Debussy, Chopin και άλλων συνθετών. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί χάρη στην ευγενή προσφορά των μουσικών Ανδρομάχης Κυπραίου στο βιολί και Ζώη Ζαφειρίου στο ηλεκτρικό πιάνο. Την τεχνική υποστήριξη προσφέρουν ο Δήμος Πέλλας, η ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας, ο Μορφωτικός και Περιβαλλοντικός Όμιλος Πέλλας «Η Αρχαία Πέλλα» και ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Πέλλας.
ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΚΥΠΡΑΙΟΥ: Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Πήρε δίπλωμα βιολιού το 1998 με καθηγητή τον κ. Κ. Πατσαλίδη από το Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και πτυχία αντίστιξης και φούγκας από το ίδιο Ωδείο με καθηγητή τον κ. Δ. Αθανασιάδη. Από το 2000 εργάζεται στο Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών. Εκτός από το εκπαιδευτικό της έργο στη διδασκαλία βιολιού και μουσικής δωματίου, έχει δημιουργήσει από το 2006 το ensemble της τάξης βιολιού το οποίο συμμετείχε σε πολλές εκδηλώσεις στην πόλη των Γιαννιτσών. Από τον Οκτώβριο του 2015 είναι Καλλιτεχνική Διευθύντρια στο ίδιο Ωδείο.
ΖΩΗΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ: Γεννήθηκε στην Αριδαία. Από πολύ μικρός ασχολήθηκε επαγγελματικά με το αρμόνιο και το συνθεσάιζερ κάνοντας πολλές εμφανίσεις με σχήματα ελληνικής, ροκ και τζαζ μουσικής. Είναι στην τάξη διπλώματος πιάνου με καθηγητή τον κ. Θ. Παπαδόπουλο στο Δημοτικό Ωδείο Αριδαίας. Από το ίδιο Ωδείο πήρε πτυχίο αρμονίας με καθηγητή τον κ. Π. Αποστολίδη το 2012. Έχει εμφανιστεί σε Αριδαία και Γιαννιτσά σε ρεσιτάλ πιάνου και συναυλίες μουσικής δωματίου. Από το 2013 συνοδεύει στο πιάνο τη βιολονίστα κ. Α.Κυπραίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: